Női portré rajzolása golyóstollal lépésről lépésre - VIDEÓ

Mivel az előző rajzos videómat is sok megnéztétek, szerettem volna készíteni egy újat. Ezen keresztül mutatom meg hogyan készül el egy portrém.

Íme a végeredmény, ami körülbelül 3 óra alatt készült el. A videó elején tollat cseréltem, mert kifogyóban volt. A rajzoláshoz bármilyen egyszerű golyóstoll alkalmas.

Ha tetszett a videóm, akkor kérlek iratkozz fel a csatornámra még több videóért ITT -->

https://www.youtube.com/channel/

HD video

 

Alkotásaim Erdélyből

Volt szerencsém eltölteni két hetet a Gyergyószárhegyi művésztelepen, ezek a munkáim lettek végül kiállítva (:

A gyergyószárhegyi művésztelepen töltött két hetem alatt új tapasztalatokra és élményekre tettem szert. Hatással volt rám a helyi táj szépsége, a fák, az épületek, ezekből merítettem ihletet egyes festményeim elkészítésekor. A hegyekben tett kirándulásaink alkalmával volt lehetőségem alaposan megfigyelni a helyi táj növényzetét, kedvelt motívumom volt a fenyőfa ábrázolása. Meglátogattunk több kiállítást is, például megnéztük Karácsony János festőművész alkotásait, amik motiváltak az alkotásban. Többféle technikát is alkalmaztam, akril festéket, aquarellt, tust és tollal is rajzoltam.

Az aquarellel festett képeim témája az ember, a születés. Ahogyan körülöttünk a fagyos tél átváltott a tavaszba, azt szerettem volna ezzel visszaadni. A tavasz az élet, az ébredés időszaka, ezért foglalkoztam a születés pillanatának ábrázolásával. Szerettem volna a maga naturalitásában ábrázolni az ember születését, amelyet csodának nevezhetünk. A vízből kiemelkedő női alakot ábrázoló képnek az 'ébredés' címet adnám, ami szintén a megújulás témámhoz kapcsolódik, egy másik oldalról megközelítve azt. Az akrillal való festés számomra újdonság volt, ezért azzal vegyes témákban festettem, nem akartam ragaszkodni a hely szelleméhez. A város látképe és a tájkép pálmákkal a színek és ecsetkezelés gyakorlása végett készült. A fenyőfás képemet a hegyoldalra kiülve készítettem, érzékeltetni szerettem volna a téli fagyos időjárást a kép színeivel. Számos egyéb vázlatot is készítettem azokon a helyszíneken ahol megfordultunk, új szemszögekből figyelhettem meg azt amire korábban nem volt alkalmam. A többiekkel való együttműködés során új módszerekkel, nézőpontokkal találkozhattam és bővíthettem a tudásomat. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogyan rajzolok tollal

Itt a válasz, a sokszor elhangzott "juj hogy csinálod, hogy tudsz így rajzolni*-*" kérdésetekre. Hát így. (:

Felajánlottak nekem egy lehetőséget kiállításra a műveimből, de kevés olyan képem van amivel meg vagyok elégedve olyannyira, hogy odaadjam kiállítani. Ezért gondoltam belekezdek egy igényesebb sorozatba, mivel eddig főleg A4-es méretben alkottam. Amiket eddig csináltam azok némelyike  rendezetlen, el is kavarodtak, szóval itt az első darabja a kiállításra szánt új képek sorozatából. 

 

 

 

 

Ha már alkotok gondoltam csinálok róla egy videót. Vettem egy kameraállványt  és ki akartam próbálni azt is. Ha lesz érdeklődő akkor a többi munkám elkészülését is rögzíteni fogom. :3


Köszönöm a figyelmet! Remélem tetszett. ^^