Új sminkszerzemények bemutatása :3

Mit érdemes megvenni, mit nem, tapasztalataim+fotók

 

 

Mindegyik termékhez írtam egy kis leírást a képek mellé és pontoztam is őket,  remélem hasznosak lesznek az infóim. ;)

 

Catrice Absolute Rose szemhéjpúder 10/9

-rose-nude árnyalatok

-sima a textúrája, matt

-jó a fedése, a világosak kicsit túl halványak, nem annyira pigmentáltak

-jó minőségű ecset jár hozzá

 

 

 

 

Catrice menta színű szemceruza 10/6

Ezzel kapcsolatban kicsit csalódott vagyok, általánosságban szeretem a Catrice termékeit és kézen szépen is mutatott, de a szememen nem volt olyan intenzív a szín amennyire vártam volna. 

 

 


 

 

 

 

Astor Skin Match kompakt alapozó  10/7

-kellemes érzés ha rajtam van, könnyed

-kevésbé erőteljes a fedése

-praktikus, mert szétnyitható

-van benne tükör, sminkszivacs

 



 

Rival de Loop Young szemhéjpúder 10/10

-erősen pigmentált

-tökéletes a fedése

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rimmel Lasting Finish 25H alapozó 10/9

-sűrű, jól fed

-jó az illata

-kicsit ragacsos, de ha viszek fel rá púdert úgy tökéletes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rival de Loop Smokey szemhéjceruza 10/10

-abszolút a kedvencem

-erősen pigmentált

-tökéletesen fekete fedés

 

 

 

 

 

 

 

 

Mac Candy Yum Yum rúzs 10/9

-minden szempontból megfelelő

-jól pigmentált, a tartóssága is megfelelő

 

 

 

 

 

 

 

Essence szájkontúr ceruza 07 cute pink 10/10

-mindent tud

-erőteljes szín, nem kell hatszor áthúznom hogy látszódjon a színe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt a sminket az említett termékek felhasználásával csináltam.

 

 

 

 

Köszönöm, hogy benéztél! (:

 

Kövess be instagramon még több képért és iratkozz fel a youtube csatornámra videókért!

INSTAGRAM -->https://instagram.com/linabitter/

YOUTUBE --> https://www.youtube.com/channel/UCS77SPVHwi2nW65QWP-Vj5w/videos

 

HAJFESTÉÉÉÉÉÉÉS

Itt a nyár és ilyenkor mindig színes hajat akarok főleg a fesztiválok miatt, most csináltam egy videót arról, hogyan készíthettek ti is színes hajat otthon (:

 

 

Ez a harmadik év, hogy a nyárra rózsaszín lesz a hajam, úgy tűnik ez nálam már hagyomány lett. :D Idén rögzítettem  a festési folyamatot, azoknak akiknek kedve támad újítani. FIGYELEM! A hajszínezéshez szőkített, világosszőke haj szükséges! Csak akkor lesz ilyen szép pasztell színű a haj ha megfelelően ki van világosítva. A sötét, erőteljes színek (sötétkék, neonpink) befogják a sárgásabb szőke hajat is. Mivel ez csak színező így 1 hónap alatt maradéktalanul kikopik a hajból (legalábbis az enyémből, van akinek halványan egy két helyen még látható), szóval ez nem tartós hajfesték és ebből kifolyólag a hajamat sem károsítja. A szőkítés azonban igen, szóval csak óvatosan! A legjobb a szőkítést fodrászra bízni, ha az ember nem akarja leégetni a haját. A videóban megmutatom milyen hajápolási termékeket használok hajmosáshoz illetve hajmosás után a hajam védésére. 

Ha tetszett a videóm akkor kérlek iratkozzatok fel a youtube csatornámra hasonló bejegyzésekért! ;)

 

---> youtube csatornámhoz klikk ide :3 <---

 

 

Katt a videóra a megtekintéshez!  

A színezéshez Kallos (700ft) fehér balzsamot használtam és Jeans Color Magenta hajszínezőt.

 

 

Mivel nekem hosszabbítva van a hajam (csattos póthaj) ezért teszek fel külön képet arról is, hogy milyen lett csak az én hajam.

 

 

 

Ilyen pedig a póthajjal, göndörítve. (:  100% emberi hajból készült, ezért festhető, vasalható, göndöríthető.

 

 

 

 

Henna minta tervezés

Legújabb rajzos, tervezős videóm :3

 

Napjainkban nagyon divatos a henna a fiatal lányok körében, főleg fesztiválokon szokás viselni. Szerintem gyönyörű szépek, ezért rendeltem egy adag hennafestéket, hogy kipróbáljam. *-*

Addig is amíg megérkezik, úgy döntöttem elkezdek mintákat tervezgetni, hogy mit fessek majd magamra. :3 A kezemre és lábra szeretném majd felvinni. Szeretnék nektek megmutatni párat azok közül amiket eddig terveztem. 

Ha tetszett a videóm akkor csinálok egy másikat arról is ahogyan a festéket viszem fel a bőrömre, írjátok meg kommentben kíváncsiak vagytok-e. :3

 

 

 

 

Pár kép az elkészült mintáimról: 

 

 

 

 

 

 

 

Tüttyölt ratyli recept

Ez a hagyományos magyar étel hihetetlenül jó zsírégető!

Tüttyölt ratyli (ösmagyar étel) 



Hozzávalók:
1.5 kg nyers ratyli
1 szép darab pese
2 csobolyó gönyézde (ha lehet, akkor vigárási, mert az a legjobb!)
1 csomag ciháta
1 fél marék mesztli
1 marék csöszöge (ha szereted)
1 kávéskanál sned
Só, bors izlés szerint.


Elkészítése: A ratlyit és a pesét alaposan megmossuk, így biztosan elkerülhetö a pohánka veszély, majd a ratylit fertály órát posvásztjuk amíg csurmot nem enged. A csurmot leöntjük (ne dobjuk ki, késöbb a cihátáshoz felhasználjuk!) majd a ratylit szépen, höllyén, kipicskázzuk, és a nyesedékböl apró csulmákokat gyúrunk, majd ezek kerülnek a cihátás koshadtba.

Közben a pesét vigyázva lesolyvasztjuk, mert könnyen odakap s akkor muszáj megmitigézni, ami ugye köztudottan hosszadalmas macera, jobb ha elkerüljük. Ha a pese szépen lesolyvadt félrehúzzuk, de tartsuk melegen a tüttyöléshez. Amíg a pocadék megsettyen, a ratylit peccsentjük majd hagyjuk slottyanni. 
Miután minden a helyén van, hozzáfoghatunk a cihátás koshadthoz, ami kis gyakorlattal alig több mint két órát igényel. A csurmot hirtelen becsesszük, majd a csulmákokat a cihátával és a mesztlivel becajgerozzuk és a kk-nyi snedet fokozatos keverés közben hozzácuffantjuk. A gönyézdét kurfincolva petáljuk, áttörjük és a koshadthoz lögybítjük.

(Nem gyözöm eléggé hangsúlyozni a cuffantás fontosságát. Itt szoktak a kezdö háziasszonyok sírógörcsöt kapni, mert a cuffantást a cuppantással keverik, amitöl ugyan ideiglenesen feláll de utána úgy összeesik a cihátás koshadt mint a pinty! [ekkor elhangzik a hálószobákból már unalomig ismert kifakadás, hogy aszongya:] esztet má az Isten se álíccsa föl! Némi reményt ad ha vigárási a gönyézde.)

Most érkeztünk el a kritikus ponthoz amikor is a pesét tüttyölni kezdjük s a kipicskázott ratylit hirtelen megmelegítve, majd pontosan 47,6 Cº-on tartva egybesulyvasszuk a pesével. Most sózzuk, borsozzuk. Aki csöszögét is használ, az most tegye hozzá. 5 perc forralás után, kész. Kumiszos töltött pratylival tálaljuk.

 

Kérdések:

Válaszok: 

- Nem, nem és NEM! Megmitigézni csak akkor kell ha lesolyvasztás közben odakap a pese!!
- Ne keverjük a dolgokat! Amiröl te beszélsz az a vecsege ratyli ami köztudottan, legalább is eddig azt hittem, hogy köztudott, megbolondul a kocogtatástól és nem hogy porhanyós, de rágós lessz! A dugaszolós kerekhasú az stimmel ha brügnit is használsz a dübbencs mellé amit ugyan nem árt egy kicsit feljavítani a lóftnival de magában is finom.
- Kremcli kérdésben teljesen egyetértünk! Én a magam részéröl, mint minden igaz magyar ember, ebben biztos vagyok, bolti kremclit nem türnék meg a házamban! Tessék csak venni a azt a kis fáradságot s megbrügölni a gerádikót! Egészen más az íze!
- Világosan megírtam, hogy a ratylit és a pesét ALAPOSAN megmossuk! Ez nem azt jelenti, hogy én, ÉN, pohánkát használok, hanem asztat jelenti, hogy, köztudomásúan, a ratyli kedvenc tartózkodási helye a tüskés bokrok közöt van s a pohánka pollenjeit kell ALAPOSAN lemosni, PONTOSAN a keserü íz elkerülése végett, ergo a szötyméce teljesen felesleges, mivel szatymangolásra nincs szükség. Különben is a szötyméce a csurmák minöségét rossz irányba befolyásolja, s ennek elkerülésére, a semlegesítéshez, még stikpönölni is kellene a ratylit mielött csurmákot ereszt. A stikpönölést meg ki a fene akarja csinálni amikor az két órát tart!? Én egy egyszerü, GYORS receptet adtam közre, amit, alig 6 órás munkával, két személyre meg tudtok fözni, te meg itten bonyolícc mindent a szatymangolással!
- Végre valaki aki tudja mit beszél! Mivel mi berence nélkül csináljuk így heccselni nem kell, (a gyerek ki nem állhatja a berence intenzív ízét) bár én bevallom, titokban, ha magamnak csinálom, vokedlit is teszek bele. Az valami isteni! A sütöben való curfangolásról csak annyit, hogy nekünk nem légkeverös a sütönk, így nem merem ott csinálni, de a szabad tüzön készültet jobban is szeretem.
- A kumiszos töltött pratyli elkészítése olyan nevetségesen egyszerü, hogy szinte szégyelem leírni, mert mindenki tudja. A lótejet, olyat használjunk amit minimum 3 évig preccintettek, gölödinnel csólánozzuk, majd egy ügyes fogással, mikor már krémsürüségü, a megbrúdalt, csécsézet pratyliba töltjük, majd egy gyors mozdulattal megcsomózzuk. Ebendölés után vékonyra szeleteljük s a ratyli mellé adjuk.

 

 

forrás: http://www.otvenentul.hu/tarsasag/index.php/blogs/view/4366

Tippek az egészséges hajért

Hosszú haj? Pár dolog ami segíthet

Néhanapján megesik velem, hogy egy-egy leányzó rámír/megkérdezi tőlem, hogy mi segíthet a haj gyors növekedésében. Ennek hatására döntöttem úgy, hogy itt összegyűjtöm nektek az információimat.

Mivel nekem a szivárvány összes színében tündökölt már a hajam, sokat volt színezve, szőkítve, ezért alaposan utána néztem az évek során, hogy mi az ami elősegíti a haj gyorsabb növekedését. Próbáltam nektek a legjobb tudásom szerint összeírni mindent, amiről valaha hallottam. Van amihez tudok személyes tapasztalatot fűzni, de van amit még én magam sem próbáltam. Mindenesetre remélem, hogy a tippeim hasznosnak bizonyulnak. (:

 

 

 

 

 

1. Házi pakolások

Gyakorta készítek én magam is házi hajpakolásokat, amelyeket 1-2 órán át a hajon kell hagyni. Itt szeretném felsorolni azokat az összetevőket amelyek erősítik a hajat.

-avokádó

-méz

-joghurt

-tojássárgája

-banán

-olajok

 

 

 

 

 

2. Olajok

 

Sokféle olaj létezik amely jót tesz a hajadnak, ezért külön menüpontot kapnak a felsorolásomban. :3 Ezeket a pakolásba keverve célszerű alkalmazni. Kapható a boltokban olyan olajos hajvégápoló szer is amit nem kell kimosni, én avonos-argánolajosat használtam és bejött.

 

-argánolaj

-ricinusolaj

-kókuszolaj

-szőlőmagolaj

-olivaolaj

-lenmagolaj

 

3. Hajmosás

 

Hajmosásnál nagyon fontos, hogy ne csináljuk minden nap. Próbáljuk minél kevesebbszer mosni a hajunkat, maximum heti kétszer.

Elengedhetetlen dolog a balzsamozás. Minden hajmosásnál tegyük meg!

Én használok hajpakolást is (Kallos keratinos, tejproteines hajpakolás), ez nagyon jót tesz a hajamnak.

Igazi csodaszer lehet a törött hajnak az Alfaparf kék ampullája. Ezt alkalomszerűen lehet használni, fodrászkellékesnél kapható.

Ugyan még nem próbáltam, de sok helyen olvastam, hogy szintén az Alfaparf terméke, az Active Hair Power ampullás kezelés nagyon szépen helyrehozza és erőt ad a törött hajnak.

Vizes hajra kapható különféle hajvégápoló, amit nem szükséges kimosni, illetve hasznos ha akad kéznél hővédő krém vagy spray.

 

4. Egészséges táplálkozás

 

Csakúgy, mint a bőröd, körmöd egészségének, a hajadnak is kulcsfontosságú a megfelelő étkezés. Ezen felül van pár étel ami még inkább elősegíti a haj növekedését: 

-fehérjedús ételek: baromfihús, sovány marhahús, hal, bab, diófélék

-tojás

-banán

-sör (igen! de csak ha nagykorú vagy :D )

-zab

-mazsola

-sötétzöld zöldségek

-növényi olajok

Mindemellett figyeljünk oda a megfelelő vitamin és ásványi anyag bevitelre!

 

5. Kielégítő alvás

A stressz minden szempontból káros, ezért fontos hogy megfelelően kipihenjük magunkat a nap végén. Minimum 8 óra alvásra szüksége van az embernek.

Az alváshoz hozzátenném még, hogy fonjuk be előtte a hajunkat lazán és úgy térjünk nyugovóra.

 

6. Mit ne tegyél

 

Hajvasaló, hajszárító hajgöndörítő. Ezek az eszközök ellenségei a hajnak. Főleg a hajszárító, ami kiszárítja a hajat és ha még utána vasalod is akkor számodra egyenes út vezet a töredezett hajhoz.

Én személy szerint mindig este 7-8 óra körül mosok hajat, így van időm megvárni míg magától megszárad. 

Ha vizesen becsavarjuk és úgy szárad meg akkor pedig elérhetjük a göndör hajat hajgöndörítő nélkül is.

Az egyenes hajhoz sajnos nemigazán tudok praktikákat, esetleg hajegyenesítő krémeket, de ezeket még nem próbáltam. Csak akkor vasald a hajad hogyha nagyon muszáj, például ha buliba mész vagy randira. 

 

Másik dolog ami nem szerencsés, az a lófarok. Ne fogd össze a hajadat hogyha nem muszáj. Inkább egy laza fonatot készíts, az sokkal jobb a hajadnak. Alvásnál semmiképp se fogd össze.

Vizesen NE fésüld a hajad! A víz felpuhítja a hajadat, így sérülékenyebb. Az ujjaiddal szántsd végig tincseidet párszor, hogyha nagyon muszáj, de jobb ha vársz a fésüléssel addig amíg meg nem szárad.

Továbbá nyilván ami még kimaradt az a hajad kémiai kezelése. Festés, szőkítés és társai. Én ezek miatt költök egy kisebb vagyont arra, hogy épségben tartsam a hajam. x) Szóval ha nem muszáj  akkor kíméld meg ettől a hajadat, sajnos én nem bírom megállni, hogy ne változtassam a színét.

 

7. Hajvágás

Én körülbelül 3 havonta szoktam vágni a hajamból. Mindig gondosan odafigyelek, hogy csak a törött részeket tüntessem el, a végéből 1-2 centit. Én ezt a lépést nem bíznám fodrászra, többnél is jártam régebben, de eddig bárkihez mentem, mindenki minimum 5-8 centit levágott a hajamból noha én csak azt mondtam hogy egy keveset. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy már 6 éve nem voltam fodrásznál, mindig magamnak csinálom a hajamat. DE ha ti nem értetek a hajformázáshoz, festéshez, akkor semmiképp se kezdjetek neki otthon egyedül!

 

 

8. Hajvitaminok

Rengeteg fajta hajtabletta kapható a boltokban, interneten. Vannak olcsóbbak, drágábbak, nagy kiszerelés, kicsi, havi, 3 havi, más-más hatóanyaggal.. Arra akarok ezzel kilyukadni, hogy nem igazán tudok jót mondani egy konkrét márkáról sem, többet is kipróbáltam, de olyan hű de látványos eredményt egyik se hozott. A középkategóriás termékeknél maradtam, elolvasgattam hogy miben mi van és az alapján próbáltam olyanokat választani ami összetevőkben megegyezik a drága termékekkel. Nem hiszem hogy többet tudnak a méregdrága szerek. Eddig sehol sem találkoztam olyan emberrel/véleménnyel/bejegyzéssel ami hihetetlen mértékű javulásról írt volna egy drága tabletta elszedése után. Így inkább én maradnék a korábban felsorolt hajpraktikáknál. (: 

 

 

 

Remélem tudtam némi hasznos információval előhozakodni számotokra, sok sikert és hosszú hajat mindenkinek!

DIY Ombre Short

Régiből újat! Így alakítsd át a régi, megunott farmered. (:

 

Lépések tömören:

1. Szár levágása

2. Rojtozás

3. Fehérítés hypoval

4. Alapos kimosás

5. Szegecselés (ha megszáradt)

 

 

Videó a teljes folyamatról --->