Ha Karácsony van, akkor elengedhetetlen a finom ételek mellé a forralt bor. Én így szeretem :3
Hozzávalók:
8 db szegfűszeg
2 rúd fahéj
2 dl víz
1 üveg bor
Fél liter fekete szőlőlé
4 evőkanál méz
1,5 e. kanál rum aroma
2 e. k. vanília aroma
1 narancs
1 citrom
Elkészítés:
2 dl vízben főzzük 10 percig a szegfűszeget és fahéjat, így jól kiforrnak az ízek. Elkezdjük főzni a bort és a szőlőlevet, de ne hagyjuk hogy teljesen felforrjon! Beleöntjük a vizet amibe kifőztük a fűszereket. Hozzáadjuk a vaníliát és rumot, felkarikázzuk a citromot és narancsot. A mézzel együtt beletesszük a felkarikázott gyümölcsöket és közepes lángon főzzük 10 percig.
Ilyen egyszerűen és gyorsan elkészül. (:
A végeredmény édes és nem túl erőteljes ízesítésű. Visszafogott, inkább valami üdítőhöz hasonlít. Amilyen finom, olyan gyorsan is fogy, szóval figyeljünk oda a fogyasztásnál, mert hamar üt. :D
Egészségetekre! ^^
Megosztás a facebookon