Forralt bor saját recept - 15 perc alatt elkészül

Ha Karácsony van, akkor elengedhetetlen a finom ételek mellé a forralt bor. Én így szeretem :3

 

 

 

Hozzávalók:




8 db szegfűszeg 

2 rúd fahéj 

2 dl víz 

1 üveg bor 

Fél liter fekete szőlőlé 

4 evőkanál méz 

1,5 e. kanál rum aroma 

2 e. k. vanília aroma 

1 narancs 

1 citrom  

 

 

 

Elkészítés: 

 

2 dl vízben főzzük 10 percig a szegfűszeget és fahéjat, így jól kiforrnak az ízek. Elkezdjük főzni a bort és a szőlőlevet, de ne hagyjuk hogy teljesen felforrjon!  Beleöntjük a vizet amibe kifőztük a fűszereket. Hozzáadjuk a vaníliát és rumot, felkarikázzuk a citromot és narancsot. A mézzel együtt beletesszük a felkarikázott gyümölcsöket és közepes lángon főzzük 10 percig. 

Ilyen egyszerűen és gyorsan elkészül. (:

A végeredmény édes és nem túl erőteljes ízesítésű. Visszafogott, inkább valami üdítőhöz hasonlít. Amilyen finom, olyan gyorsan is fogy, szóval figyeljünk oda a fogyasztásnál, mert hamar üt. :D

Egészségetekre! ^^