Miért felemás a macskám szeme

A cicám jobb szeme kék, a másik zöld, itt a magyarázat.

Rengetegen kérdezitek, hogy mi történt a macskám szemével. Biztosíthatok róla mindenkit, hogy semmi baja nincs, teljesen egészséges.

 

A heterokrómia egy szemet érintő elváltozás, melynek jellemzője a különböző színű írisz ugyanazon egyed esetében. Az embernél és az állatoknál is előforduló jelenség legtöbb esetben örökletes, de betegség vagy sérülés eredményeképp is megjelenhet.

 

 

A ritkának számító mutációnak több fajtája létezik. Teljes heterokrómia esetén az egyik írisz színe a másikétól különbözik. A részleges heterokrómia jellemzője, hogy az írisz egy részének színe eltér annak más részeitől, tehát egy szemben jelennek meg az eltérő színek.

A centrális heterokrómia esetében a két szín egyazon íriszen belül jelentkezik. A szem valódi színének ebben az esetben a külső szín számít.

 

Az esetek többségében örökletes, de genetikai mozaicizmus vagy kimérizmus is okozhatja. Ugyanakkor betegség és olyan sérülések is okozhatják, mint bevérzés, idegen test jelenléte, glaukóma vagy a kezelésére használatos gyógyszerek, a szemet érintő gyulladások, neurofibromatózis vagy Waardenburg-szindróma.

Az enyémnek örökletes heterokrómiája van. Előfordul hogy fél fülükre süketek vagy gyengén hallanak az ilyen állatok, de az én cicám tökéletesen hall szerencsére.

 

Forrás: https://hu.wikipedia.org/

Aranyos, vicces, hülye pózok :D

Vivaldi, mint minden macska, imád bénábbnál bénább helyekre kucorodni, sokszor szabotálva ezzel a mindennapi tevékenységeimet. Itt egy képsorozat tőlem ami bizonyítja, a macskák dilisek. De hát ezért is imádom őket annyira. :D

Az évek során sok vicces dolgot láttam már tőle, néhányat meg is örökítettem ezek közül. Összegyűjtöttem őket, hogy ti is láthassátok, tudom mennyire imádja mindenki az én szépségemet. :3

 

 

Főleg kicsi korában volt szokása az embereken való fetrengés. :D

Sokszor zsibbadt el a lábam, vagy sajgott a derekam csak mert nem volt szívem arrébb pakolni a kis dögöt. :D

 

 

 

 

 

 

 

A laptop, mindig csak a laptop. Tudom, túl sokat internetezek...

 

 

 

 

 

A fürdőszoba megszállása és kukkolás amikor fürdök

 

 

 

 

"Szép a kilátás nemde? És ebben a kosárban sokkal kényelmesebb ülni."

 

 

 

 

Szeret jógázni, kicsit megmozgatni az izmokat a napi 20 óra alvás után..

 

 

 

Játék anyával.

 

 

 

 

Istenem ezen olyan mint egy kisbaba. *__________*

 

 

 

 

Sosem fogom megérteni hogy lehet kényelmes így aludni. XDDD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A bőröndben nyomorogva biztos sokkal jobb aludni mint az ágyon. :'''D

 

 

 

Cipóvá avanzsálta önmagát.

 

 

 

No comment.xd